ARiMR
Nowości na naszym forum i na temat naszego forum
14 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2
ARiMR
przez mseweryn2 » Pon Paź 19, 2009 2:32 pm
Hej, jaka jest Wasza opinia na temat ARiMR. Ostatnio przeczytałam na ich stronie informację, że 40 proc. rolników ma o nich pozytywne zdanie???? że są kompetentni, że ocena ich działalności jest bardzo dobra, i są uznawani za wiarygodne źródło informacji. Zgadzacie się z tym??? Piszcie jaka jest wasza opinia.
- mseweryn2
- Dołączenie: Wto Wrz 29, 2009 9:35 am
Re: ARiMR
przez irek30 » Pon Paź 26, 2009 12:25 pm
Miałem na mysli to że działaja w słusznej sprawie, a że czasem biurokracja odstrasza, to inna kwestia, ale chyba przy kazdej dotacji tak jest, papiery, dokumenty, zaswiadczenia... Ale pomagaja rolnikom, tego chyba nikt nie zakwestionuje? Co Ty na to bnowy?
- irek30
- Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 12:18 pm
przez Andrzej_Seroki » Czw Paź 29, 2009 2:07 pm
Według mnie ocena nie jest łatwa, to nie jest tak, że czarne jest czarne a białe białe, bo to skomplikowana struktura. Mi najbardziej przeszkadza bardzo widoczna biurokracja i setki dokumentów , tony papierow, swisktów, szcególy, procedury, wnioski, analizy... To cała skomplikowana procedura.
- Andrzej_Seroki
- Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 1:57 pm
przez Karol16 » Wto Lis 24, 2009 11:58 am
ARiMR udziela kredytów inwestycyjnych. Ale starć się musisz w banku, bo oni mają jaies umowy, na stronie ARiMR znajdziesz te banki, w których mozesz się starac o kredyt. Kredyty sa na rózne cele i maja sowje jakies oznaczenia. Ja tego nie ogarniam. Rolnicy moga dostać kredyt na kupienie budynku, budowę i przebudowę, remont, na maszyny, ziemie, wyposażenie itp.
Wymagane dokumenty to: plan inwestycji , wniosek o kredyt i komplet załączników (jakich znajdziesz na stronie, albo w banku powiedzą). Powodzenia życzę!
Wymagane dokumenty to: plan inwestycji , wniosek o kredyt i komplet załączników (jakich znajdziesz na stronie, albo w banku powiedzą). Powodzenia życzę!
- Karol16
- Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 2:15 pm
przez Zenek_gospodarz » Pon Lis 30, 2009 3:22 pm
Ja tam o ARiMR mam dobre zdanie. A o kredyty się można starać w banku, a Agencja je tylko porecza, czyli do nich dopłaca. Fakt trzeba przejsc procedury, pilnowac papierow itd, i to ludzi odstrasza, al nikt nie daje kasy za darmo. A mozna rozlozyc kretyt na 20 lat i dostac nawet 300 tys. doplaty.
- Zenek_gospodarz
- Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 2:11 pm
14 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości